Het begin

Anno 1981 kon je overal zendertjes kopen. Denk aan HF65, Stentor 5 of 7 watt. De jongens Jelle Jan en Harm besloten er 1 te kopen met als gevolg dat er een naam bedacht werd en die naam ging heten radio de pelikaan.

Anno 1981 werd er een piraat geboren radio de pelikaan uit assen. In een flat aan de speenkruidstraat werd er gedraaid en er konden verzoekjes aangevraagd worden.

3 maand later besloten ze samen een sterkere zender te kopen. Het werd een lampenzender hij leverde bijna 200 watt dat was prachtig er kwamen veel verzoekjes en radio de pelikaan werd een gevestigde naam in assen.

In dat zelfde jaar werd de zender 2 keer uit de lucht gehaald. Toen weer een transistor zender gekocht van 50watt en dat was de klap op de vuurpijl deze zender heeft 22 jaar gedraaid. Monster zender

In de jaren die volgde heeft de pelikaan team veel veranderingen doorstaan een grote verhuizing. In de garage van piraten oma hebben we toen onze studio gemaakt. Veel meegemaakt van piratenfeesten tot div. artiesten in de studio zelfs Frans bauer .

Hellaas ligt na het overlijden van piraten oma radio de pelikaan stil. Het eens zo populaire station zwijgt.

Anno 2008 is de pelikaan echter weer via een stream te horen op Internet en sinds kort ook weer op de 106fm.

Kalender
Geen nieuwsitems gevonden
Wie is online
We hebben 1 gasten en 0 leden online.